Anastasija  Zvirbule  Bio & CV 

toen en nu...

Naam:          Anastasija Zvirbule


Instrument:  Elektrische viool


Nationaliteit: Letse


Geboren op: 30 November 1983, Moskou


Muziekstijl:   Jazz, Pop, Wereldmuziek, Elektronische muziek, House, Techno


Opleiding:    Codarts Rotterdams Conservatorium  – Master solo viool

Anastasija speelt viool sinds haar vijfde. Twee jaar later, wanneer ze zeven jaar oud is, behaalt ze haar eerste grand prix in een nationaal vioolconcours. Nadat ze haar training heeft voltooid aan de Nationale Muziekschool voor getalenteerde kinderen, gaat Anastasija voor haar eerste muzikale “out of the shell” twist door Jazz te gaan studeren aan de Letse Rockschool. Zowel de Letse Rockschool als het Conservatorium van Vilnius (Litouwen) creëren later speciaal een afdeling Jazz Viool om het voor Anastasija mogelijk te maken aan hun school te studeren. Ook voor Codarts (het Conservatorium van Rotterdam) is Jazz Viool een nieuwe afdeling, opgericht om gepassioneerde jonge musici zoals Anastasija de kans te geven jazzmuziek te studeren op hun eigen instrument – de viool. Anastasija rondt uiteindelijk met een 9 “summa cum laude” haar Master aan het conservatorium af als klassieke solo violiste.


Naast jazz en wereldmuziek heeftt Anastasija ook veel tijd en passie gewijd aan elektronische muziek en house. Ze heeft op bijna alle grote professionele podia van Europa gestaan, zoals Heineken Music Hall, Philips stadion, Extrema, Dance Valley, Pakhuis Rotterdam, Café d’Anvers, La Rocca, Concertgebouw Amsterdam, de Doelen, de Nationale Opera van Amsterdam en was ook te zien op MTV. Ze heeft solo tournees gemaakt in de Benelux, Frankrijk, Spanje, de Baltische Staten, Rusland, Kazachstan, Saoudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. En ze heeft opgetreden met enkele van de beste DJ’s: Miss Monica, Funkerman, Vato Gonzales, Ronald Molendijk, Wally Lopez en vele anderen.


Toch is er steeds dat ene ding geweest wat Anastasija zo ontzettend heeft gemist in haar al zo volle en avontuurlijke muzikale carrière en leven: haar passie voor paarden en het spectaculaire prestatievermogen van deze dieren in vrijheid door Natural Horsemanship – geen gebruik van touwen of andere hulpmiddelen, louter op basis van taal en dierenpsychologie. Anastasija verlaat Nederland voor een paar jaar om “horsemanship” te gaan studeren bij enkele zeer bijzondere “horsemen” en paardenspecialisten – Michael Wanzenried (Zwitserland), Honza Blaha (Tsjechië), Suzan Harris (VS) en terug in Nederland bij Margreet Bouwmeester en Ylvie Fros.


Nu is Anastasija terug in Nederland en volop bezig met de training en ontwikkeling van haar vier paarden. En ze is bereid om haar viool weer op te nemen. Ze is klaar voor haar nieuwe artistieke “twist” om live muziek te combineren met haar paarden in een geweldige spektakelshow.

Naam:          Anastasija Zvirbule


Beroep:        Paardrijinstructrice


Discipline:    Centered riding, natural horsemanship,          

                   academic highschool riding


Opleiding:    Centered riding, natural horsemanship

Anastasija krijgt in haar kinderjaren al haar eerste paardrijlessen in haar geboorteland Letland. Al gauw komt ze daar terecht in de Junior Jumping Class van de Nationale Manege in Riga. Wanneer Anastasija de draad weer oppakt hier in Nederland, is ze ontzettend blij en enthousiast om naar de manege te gaan. Dat ene kostbare uur paardrijden betekent alles voor haar. Toch stoot ze af en toe op problemen en ontdekt ze al vrij snel dat de wereld van het paard en de wereld van de ruiter niet altijd matchen. Op het moment dat Anastasija haar eerste eigen paard koopt, schaft ze daarom ook meteen haar eerste Natural Horsemanship DVD aan. Ze besluit vanaf dat moment alles te doen wat nodig is om het beste te geven/zijn voor haar paard. Die beslissing heeft haar gebracht waar ze nu staat – een professionele paardentrainer en een gecertificeerde paardrij-instructrice.


Korte tijd later verlaat Anastasija Nederland voor een paar jaar om “horsemanship” te gaan studeren bij enkele zeer bijzondere “horsemen” en paardenspecialisten:


Michael Wanzenried (Zwitserland) - Natural Horsemanship, correcte groei en ontwikkeling van jonge hengsten, correctie & zadelmak maken

Honza Blaha (Tsjechië) - line free collection & liberty riding.

Suzan Harris (Verenigde Staten) - Centered riding.

Tom Nagel (Verenigde Staten) - Zen & mentale balans in sport en paardrijden.

Margreet Bouwmeester (Nederland) - Centered riding (instructeursdiploma).

Ylvie Fros (Nederland) – Academische Rijkunst.


Tijdens haar opleiding wordt Anastasija steeds vaker geconfronteerd met de verdeeldheid tussen de paardensport en Natural Horsemanship. NH lijkt goed te zijn voor het paard, paardensport leuk voor de ruiter. Maar net door de verscheidenheid aan invalshoeken die Anastasija tijdens haar studie heeft meegekregen, is ze er van overtuigd dat een paard beide zaken nodig heeft – een correcte mentale ontwikkeling én een goede atletische groei. Eenheid in plaats van verdeeldheid tussen sport en NH. En die visie is nu het doel van Anastasija’s school NEST.

_________________________________________________________________________


Centered riding is een bijzondere en erg leerzame methode om goed te leren paardrijden. Met focus meer op het gevoel en "waarom" in plaats van op gewoon "wat" je moet doen om te leren goed in balans te rijden. In beweging met het paard voor een harmonieuze en progressieve ontwikkeling van je zelfstandige zit.
_________________________________________________________________________


Mijn filosofie en inspiratie

klik op de foto...

This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept