Bij Anastasija's Horses kan je je paard brengen voor training.


Wij bieden verschillende mogelijkheden voor jonge en volwassen paarden.

Gymnatiseren en kracht creërenDoor onze kennis van de Academische Rijkunst en de Duitse dressuurschool  is het mogelijk om   je  paard voor soepelheidstraining naar de AH stallen te brengen.  Bijvoorbeeld voor correctie van impulsen of voor problemen met rijden  met contact en gymnastische figuren.Hoe werkt het?


- Je paard komt voor training voor minimaal 1 maand.

- Aan het einde van de training wordt de eigenaar  uitgenodigd om te komen kijken welke veranderingen het paard heeft doorgemaakt.

- Er zijn 2 lessen ter begeleiding inbegrepen in de prijs.Zadelmak maken en inrijden


Het zadelmak maken  van een paard is een erg belangrijke fase in de ontwikkeling van het paard. Er komen verschillende belangrijke ingrediënten bij aan te pas die het paard voor de rest van zijn leven zal meenemen. Als dat niet correct gedaan wordt, kan dat problemen opleveren voor de ruiter, die in een latere fase nog erg moeilijk te corrigeren zijn.


Paarden in training worden zadelmak gemaakt door het oefenen van grondwerk en  longeren. Ze worden gereden zonder bit en aan het einde van de training ook met tuig. Anastasija vindt het erg belangrijk om  in  de beginfase het paard zonder bit te rijden omwille van verschillende redenen:  het  kan erg emotioneel zijn voor het paard om zadelmak gemaakt te worden en daarom is het in het begin beter om niet te veel te vragen van het paard. Een paard dat helemaal veilig zonder bit gereden kan worden, is een paard dat de ruiter en hulpen  echt helemaal aanvaardt en bijgevolg ook echt volledig zadelmak is. Er zijn veel hoogwaardige kwaliteiten te ontwikkelen in een paard dat gereden/gestart is zonder tuig.
Hoe werkt het?


- Anastasija komt jou en je paard bezoeken. De verwachte trainingsperiode kan daar afgesproken worden. We hebben ook de mogelijkheid om je paard naar de AH stallen te transporteren en terug naar huis.

- Je paard blijft gedurende 1 à 2 maanden in onze stallen. En zal, afhankelijk van zijn atletische vermogen, tot 5 keer per week getraind worden.

- Van jouw paard zal het volgende gevraagd worden: aanvaarding, respect en begrip van de mens/ruiter en het tuig.

- Op extra verzoek  kan je paard ook op de proef gesteld worden tijdens enkele buitenritten. Dat zal het paard helpen om kalmer, braaf en zelfstandig te worden.

 
Correctie van gedragsproblemen


Anastasija is bereid paarden en hun eigenaars te helpen bij het oplossen van gedragsproblemen. Dat kan door het corrigeren van het paard of ook door scholing van de ruiter. Er zijn meerdere mogelijkheden voor verschillende situaties om de relatie tussen  paard en eigenaar een tweede kans te geven  en opnieuw te installeren. Ieder geval is uniek. Daarom is persoonlijk contact opnemen met Anastasija noodzakelijk.


Het kan gaan over:


- gedrag tijdens de omgang.

-  gedrag tijdens het rijden binnen of tijdens buitenritten.

- problemen die eigenlijk veroorzaakt worden door soepelheidsproblemen zoals: evenwicht, soepelheid en begrip.

- grondwerk, om respect en motivatie weer te installeren

This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept