Lessen op maat bij School & Stal NEST


Bij School & Stal NEST geven we lessen op maat voor jong en oud.

Wij bieden lessen aan in verschillende disciplines, privé of in groep (max. 4 ruiters per sessie)!A   Zitlessen*

B   Freestyle

C   Longeren (grondwerk)

C1 Gymnastiek en rechtrichten (werk in hand)

C2 Introductie in springen (grondwerk)

D   Liberty (communicatie zonder touwen)

L    Dressuur paardrijlessen

L1  Basis springen (paardrijden)


_________________________________________________________________________

Centered riding*


Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift (USA) als een methode om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter. Ze integreerde haar kennis van anatomie, alexander techniek met het creatieve gebruik van mentale beelden in haar paardrijlessen. De ruiter ontwikkelt lichaamsbewustzijn. Als je je bewust bent van wat je doet en wat het effect ervan op het paardrijden is, kun je deze patronen vervangen door een betere balans en coördinatie waar zowel paard als ruiter zich comfortabeler bij voelen.  Alona integreert haar kennis samen met Centered Riding om zo het meest optimale resultaat te bereiken voor de combinatie ruiter/paard.

ZitlessenMeteen vanaf je allereerste begin bij NEST, zal deze verplichte cursus je verrassen met hoeveel je er nog van kan bijleren en hoe vergevorderd en belangrijk zitles eigenlijk blijkt te zijn.

 Hier leer je niet alleen een geweldig goede balans te hebben in alle drie de gangen, maar ook hoe je elk been dat je paard beweegt, afzonderlijk kan voelen. En dat is erg belangrijk later in de hogere levels. Daarnaast leer je ook nog 4 basisprincipes, geïnspireerd op Sally Swift en haar geavanceerde

Centered Riding* school – zachte ogen, ademhaling, bouwstenen en centreren.

FreestyleNadat je je inleidende zitcursus hebt voltooid, kan je verder naar het volgende level en je aansluiten bij de anderen in de rijbak. Je leert dan rijden in freestyle – stap, draf, galop, stop, draaien linksom en rechtsom en achteruit – ALLEEN door middel van je zit. Deze investering zal een enorme verandering (houding en kennis) teweegbrengen in je paardrijden voor de rest van je leven!

Longeren – respect, vertrouwen en responsiviteit

 


Longeren kan zoveel méér zijn dan alleen maar je paard om je heen te laten cirkelen. Hier komt een ontzettend belangrijk kenmerk en tevens het motto van onze school NEST: het is niet enkel wàt je doet, het is “hoe” je het doet! En niet alleen hoe je iets doet, maar wat het GEVOEL is waar je naar op zoek bent met je paard. Met andere woorden, dit is het allereerste begin van het opbouwen van een echte communicatie met je paard. In deze cursus leer je hoe je elementen en oefeningen uit elkaar kan halen en weer samenvoegen om zo met je zelf samengestelde combinatie aan een echte, kwaliteitsvolle

band te bouwen tussen jezelf en je paard.

Gymnastiek en rechtrichtenDit is erg belangrijk voor het paard. En bovendien ook erg belangrijk voor de ruiter. “Goed paardrijden begint altijd met het letten op je eigen rechtgerichtheid als ruiter!” En NEST is het daar absoluut mee eens. Maar sowieso is het niveau waarop je je paard geleerd hebt gymnastische oefeningen uit te voeren en zijn rechtgerichtheid te tonen, bepalend voor:


 

-hoe gemakkelijk het voor je paard is om jou te dragen.


-hoe comfortabel het voor jou is om je paard te rijden.


-hoe sterk en atletisch je paard zal worden.


-hoe lang je paard zal leven en in staat zal zijn om gereden/getraind te worden.


Ook de aantrekkelijkheid en mooie spieropbouw van je paard worden in dit departement gecreëerd en ontwikkeld. :)

Introductie tot springen

(vanop de grond)


 


Bij school NEST geloven we erin dat, als je wilt springen met je paard, dat vanop de grond ingeleid en voorbereid moet worden. Stel je voor, dat je je paard het zo goed zou kunnen uitleggen dat je alleen maar naar de sprong hoeft te wijzen en je paard dat zou begrijpen en er heen zou rennen om er overheen te springen en weer direct naar jou terug zou keren. Wat voor gevoel zou dat je geven? Zou het niet ontzettend sterk, machtig en als een echte hechte band voelen? Zou het je resultaten bevorderen en ook later in het zadel meer kwaliteit opleveren? Wij geloven van wel. Wij geloven dat het je resultaten enorm zou veranderen omdat het voor je paard heel duidelijk zou zijn wat het moet doen. Bij school NEST geloven we dat het dier er meer plezier aan zou beleven. Wat ook prettig is voor de ruiter, omdat het paard daardoor beter zal presteren. Het paard verdient het om te weten wat het doel is en waarom we hem vragen om bepaalde dingen te doen, om zo een echte vriend en partner te kunnen worden.

Liberty/Vrijheid (communicatie zonder touwen)Liberty – de ultieme test!


In één zin: “Als je het halster zou afdoen, wat zou er dan gebeuren?” Zou je paard bij je blijven? En nee, m’n beste, geen paardensnoepjes. :) Oefeningen in vrijheidsdressuur zijn de bouwstenen voor de ultieme band met je paard en vormen tegelijkertijd de ultieme test. Als je paard het niet leuk vindt of niet begrijpt wat je vraagt, zal het niet blijven. In onze school zijn we echt gespecialiseerd in deze discipline en besteden we erg veel aandacht aan dit onderdeel. Train het hoofd en de voeten zullen volgen. Hoe slimmer je paard wordt, hoe braver en kalmer het zal zijn. Vrijheidsdressuur traint en stimuleert de hersenen van het paard en vormt zo het fundament voor een hechte band en echte communicatie met je paard.

Dressuur rijlessen


 

 


Dressuur rijden of rijden met contact en zacht gevoel. Waar gymnastiek en rechtrichten, freestyle (rijden met gebruik van alleen je zit en je benen) en rijden met contact samenkomen. Met andere woorden, alle kennis die je tot nu toe hebt opgedaan bij school NEST breng je nu samen zodat je je paard kan rijden met kwaliteit!


 

In deze les leer je om te rijden met gezond contact en zacht gevoel. Hoe het contact te houden zonder te trekken. Hoe je paard kan geven zonder terug te trekken. Hoe het voelt om je paard door te rijden.

 


En voor elk level van onze dressuurklas is er een oefenwedstrijd in de vorm van een leuk evenement waar je voor elkaar kan rijden en tegelijk een kleine test afleggen om naar het  volgende level te gaan.

Springlessen


 


Hoe leg je je paard uit het centrum van de hindernis op te zoeken? Hoe leg je het uit om kalm te blijven en de juiste afstand te houden? Hoe help je je paard zich niet door de sprong heen te haasten, ervoor of meteen erna? Natuurlijk zal je altijd zelf stappen moeten tellen en de afstand juist moeten inschatten, maar je paard heeft ook zijn verantwoordelijkheid. En NEE, dat betekent niet dat die het moet overnemen en zich overal doorheen haasten. Het paard moet zijn kalmte en zachtheid bewaren, fysiek en mentaal verzameld blijven en zo een echte partner voor je zijn. Bij deze laatste cursus – springen – zijn al deze eigenschappen niet het doel op zich, maar het middel om echt plezier te hebben en te sporten samen met onze geliefde viervoeter – het paard!

This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept