Wat is Stal & School NEST?

 

Wat gaat er schuil achter de naam NEST? – Nieuwe Eques* School & Stal.

NEST is de school van de nieuwe ruiter!

 

Waar leren van de natuur en noden van het paard en ruiter voor een correcte mentale en athletische ontwikkeling samenkomen.

 

En waar de “eques” zich volledig kan ontplooien in alle kwaliteiten die het Latijn hem toedicht. Wij leren je niet om een  soldaat te worden hier, maar we leren je om een soldaat te worden “in je hart”!

 

*Eques is Latijn voor – ruiter, horseman, paardrijder.


Voor wie?

 

Voor iedereen die een echte band wilt opbouwen met zijn paard en daardoor bouwt aan echte resultaten! Voor iedereen – van recreatieruiters en paardenliefbebbers die gewoon plezier wil hebben met hun paard tot professionele sportruiters en amazones!


Hoe verandert NEST jouw “eques”leven?

 

Als je je aansluit bij NEST, leer je niet alleen de basisoefeningen en –vaardigheden, maar ook de creativiteit om elke mogelijke situatie waar je in terecht komt, zo te kunnen beoordelen dat je zelf  de “puzzel” kan oplossen. Dit is een investering voor het leven in jezelf en in je paard, zodat je je doelstellingen kan bereiken en je dromen kan waarmaken, voor echte resultaten

en ontwikkeling voor jullie allebei!

Hoe is het idee van School & Stal NEST ontstaan?


Enkele jaren geleden, toen ik zelf nog les volgde bij een manege, net als de meesten onder ons, voelde ik me zo gelukkig telkens als ik naar de stallen daar ging. Ik was ontzettend enthousiast en het enige wat telde een hele week lang was de volgende keer dat ik er weer heen zou kunnen gaan. Ik kon niet wachten tot mijn volgende ervaring op het paard. Want dat ene kostbare uur paardrijden was zo belangrijk voor mij.

De hele week vol ongeduld wachten tot de volgende keer. Herken je dat? Ken je ook dat gevoel?

Maar toch liep het soms niet helemaal zoals ik gedroomd had of zoals ik het me graag voorstelde. Soms zat mijn paard van zijn kant helemààl niet te wachten op dat moment dat voor mij zo kostbaar was. Hoe komt dat? Soms was hij moe en op andere momenten leek hij zelfs überhaupt geen zin te hebben in mensen!! Na een beetje nadenken begreep ik dat het best moeilijk moet zijn voor hem om zoveel verschillende ruiters te dragen elke week. En niet zoveel later ontdekte ik dat deze twee werelden – die van mijn paard en die van mij – eigenlijk erg verschillen en eigenlijk best vaak ook!

Er begonnen zich meer ongelukken voor te doen en af en toe viel ik zelfs. Ik werd stilaan angstig en wist niet wat ik kon doen om deze steeds vaker voorkomende clash van twee werelden te vermijden. Ik begon me onveilig te voelen. En ik voelde me bedroefd, want ik had toch het beste voor met het paard!

Het leek of dit ene kostbare uur de enige manier was om in contact te komen met mijn grote bewondering en liefde – het paard. Maar natuurlijk is dat niet zo. Er zijn meer opties. ☺ Ja, je raadt het al! Ik kocht mijn eerste paard. En ik schafte me meteen ook een Natural Horsmanship DVD aan om zo te beginnen aan een nieuwe reis, genaamd “Ik doe alles wat nodig is om het beste te zijn voor mijn paard!” En het is me gelukt! Ik ben nooit gestopt met leren en ik heb nooit opgegeven om te staan waar ik nu sta – een professionele paardentrainer en een gecertificeerde instructrice.

Waarom NEST?

 

Tijdens mijn opleiding werd ik continu heen en weer geslingerd tussen (paarden)sport en NH*. Ook viel het me op dat ik vaak mensen zag die of voor de sport kozen of voor NH. En ik zag enkelen die worstelden om een combinatie van beide te vinden. Maar dat is niet zo gebruikelijk, dus dacht ik dat ik alleen maar één van beide kon hebben.

 

Waarom zo’n strijd?

Paarden zijn vluchtdieren en wij zijn roofdieren. Voor ons, roofdieren, is competitie en krachtmeting heel natuurlijk en noodzakelijk. Die competitie is ontstaan uit een natuurlijke ontwikkeling om de pikorde, de hiërarchie te bepalen tussen ons, mensen. Een paard daarentegen is meestal vooral bezig om te overleven en zich veilig te voelen. En om eenvoudigweg aan eten en drinken te komen. Hij heeft geen idee wat hij in die rijbak doet en wat al die dingen zijn en waarom dat allemaal zo belangrijk is. Natuurlijk zijn er wel enkele paarden die het leuk vinden om op te treden en aandacht te voelen. Maar in het algemeen zit het niet in de natuur van een paard om graag te rennen en te springen en zich te haasten en tegelijkertijd verzameld te zijn met bovendien een ruiter op zijn rug! Tenzij we het goed uitleggen en het paard de waarde ervan begint in te zien en er plezier in begint te krijgen!

 

Heel wat jaren zat ik in een tweestrijd, omdat ik dacht dat ik moest kiezen of voor mezelf (sport) of voor mijn paard (geen sport maar enkel NH en een band opbouwen met mijn paard).

 

Een echte NH student zijn betekent dat je oprecht en natuurlijk moet zijn niet enkel naar je paard toe, maar ook voor jezelf! Je kan niet één van jullie overslaan. Niet jouw paard en zijn welzijn, maar ook niet jezelf! NEST is waar deze twee werelden samenkomen. De toekomst van een ruiter en horseman in één. De sport en NH als één geheel!Wil je een les boeken? Gebruik dan de contactformulier hieronder:

 
 
 
 

ANASTASIJA

DIENSTEN

NEST

CONTACT

Over mij

Zadelmak Maken

Centered Riding

info@anastasija.eu

Stage

Inrijden

Freestyle / Liberty

+31 625275779


Trailerladen

DressuurCorrectie

SpringenCopyright Anastasija's Horses 2016 © All Rights Reserved

This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept